Συνταγή για Φρυγαδέλια

φρυγαδέλι στη σούβλα

Τα φρυγαδέλια τα έμαθα στην Λευκάδα, σαν παραδοσιακό τοπικό μεζέ, αλλά έχω ακούσει ότι τα φτιάχνουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Έμαθα λοιπόν και την συνταγή για να μπορούμε να φτιάχνουμε και σπιτικό φρυγαδέλι, όταν δεν έχουμε άμεση πρόσβαση σε ταβέρνες που το έχουν στο μενού τους.

Φρυγαδέλια στη σούβλα

Η συνταγή είναι αρκετά εύκολη, τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι συκώτι από κατσίκι ή αρνί, μπόλια, αλατοπίπερο και σκόρδο και η εκτέλεση της συνταγής φαίνεται αναλυτικά στο βίντεο…

Κόβουμε το συκώτι και την μπόλια σε κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε το συκώτι και προσθέτουμε μερικά κομμάτια/φέτες σκόρδο, τυλίγουμε τα κομμάτια του συκωτιού με την μπόλια και τα περνάμε στην σούβλα.

Όταν ψηθούν τα φρυγαδέλια τα κόβουμε σε κομμάτια για να τα σερβίρουμε.

Φρυγαδέλι στο φούρνο

Επειδή το ψήσιμο στα κάρβουνα και η σούβλα έχουν μια διαδικασία που δεν έχουμε πάντα τον χρόνο και τον χώρο για να οργανώσουμε μια τέτοια κατάσταση, μια εναλλακτική λύση είναι να ψήσουμε το φρυγαδέλι στο φούρνο.

Έκανα και ένα σχετικό βίντεο, για να δείτε πως μπορούμε να το κάνουμε και αυτό…

Ντάξει, αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως μια “λύση ανάγκης”, για κάποια δύσκολη μέρα του χρόνου 🙂 Η γεύση τους μοιάζει με τα κανονικά φρυγαδέλια, αλλά σίγουρα καταλαβαίνεις ότι κάτι της λείπει!

Μια σκέψη στο “Συνταγή για Φρυγαδέλια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *