Έβαψα το ποδήλατο μου

Το ποδήλατο που έχω, το έχω περίπου 20 χρόνια. Έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα με αυτό, τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα. Γενικά δεν του έχω αλλάξει και πολλά πράγματα πάνω του, εκτός από κάποια “αναλώσιμα” που χρειάστηκαν κατά καιρούς, όπως π.χ. σαμπρέλες που τρυπούσαν και ενίοτε λάστιχα που φθείρονταν από την χρήση.

Το ποδήλατο μετά το βάψιμο, με τα νέα λάστιχα

Κάποια στιγμή χρειάστηκε να αλλάξω το στηριχτήρι του, γιατί αυτό που είχε άρχισε να κουνιέται λίγο και άλλη μία αλλαγή που έκανα τα τελευταία χρόνια είναι η σέλα του.

Η πρώτη extreme αλλαγή που του έκανα ήταν πριν 3 χρόνια, που αποφάσισα να του βάλω χρωματιστά λάστιχα, χρώματος κίτρινου για να του δώσω ένα διαφορετικό στυλ. Έφτασε όμως η ώρα να τα αλλάξω και αυτά τα λάστιχα γιατί ειδικά το πίσω είχε φθαρεί πολύ και αυτήν την φορά πήρα την απόφαση να του κάνω μια μεγαλύτερη αλλαγή.

Σκέφτηκα να του βάλω κόκκινα λάστιχα αλλά εκτός από αυτό, να βάψω και τον σκελετό του μαύρο (αντί για μπλε που ήταν). Με τα χρόνια είχε μαζέψει ο σκελετός διάφορες γρατσουνιές και η σκέψη για ένα φρεσκάρισμα τριγύριζε στο μυαλό μου, οπότε τώρα με την αλλαγή των ελαστικών σκέφτηκα να το βάλω και αυτό στο πρόγραμμα για να έχουμε ένα συνολικό νέο look.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βάφω ποδήλατο, είχα βάψει παλιά και το προηγούμενο ποδήλατο που είχα. Βέβαια τότε είχα περισσότερο “μεράκι” και χρόνο και είχα κάνει πιο “επαγγελματική” δουλειά, γιατί για να γίνει ένα σωστό βάψιμο στο ποδήλατο χρειάζεται να βγουν από πάνω του όλα τα εξαρτήματα και αυτό είχα κάνει κι εγώ τότε.

Αυτή την φορά δεν είχα πολύ χρόνο να διαθέσω, οπότε έκανα μια προχειροδουλειά, η οποία θα λέγαμε ότι ήταν “value for time”. Όπως λέμε το “value for money”, ότι δηλαδή κάτι είναι καλό για τα λεφτά του, έτσι και αυτό το βάψιμο που έκανα μπορώ να πω ότι ήταν καλό για τον χρόνο του (το χρόνο που ξόδεψα).

Διέθεσα περίπου 2 ώρες για το βάψιμο και δεν έβγαλα σχεδόν τίποτα από πάνω του. Το αποτέλεσμα όπως ήταν αναμενόμενο, το είπα και παραπάνω, ήταν μια προχειροδουλειά που βέβαια όταν κινούμε στον δρόμο δύσκολα να παρατηρήσει κάποιος τις ατέλειες, αλλά αν το παρατηρήσεις από κοντά σταματημένο, σε λίγα δευτερόλεπτα θα βρεις πολλά λάθη.

Και όταν λέω λάθη, εννοώ δύο πράγματα:

  1. Σημεία που έπρεπε να βαφτούνε και δεν βάφτηκαν
  2. Σημεία που δεν έπρεπε να βαφτούνε αλλά βάφτηκαν

Για το βάψιμο χρησιμοποίησα σπρέι και διάλεξα μαύρο ματ χρώμα, δεν ήθελα να είναι γυαλιστερό. Το σπρέι βέβαια δεν μπορείς να το κοντρολάρεις εύκολα που θα ψεκαστεί, οπότε πάει και χρωματίζει ότι βρει μπροστά του. Εγώ κάλυψα κάποια πράγματα με χαρτοταινία, χρησιμοποίησα και κάποια κομμάτια χαρτί για να καλύψω κάποια σημεία (π.χ. ρόδες) αλλά γενικά δεν ασχολήθηκα με πολύ λεπτομέρεια και το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο αυτής της πολύ μίνι προετοιμασίας.

Μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, με βάση τα δεδομένα και την προσπάθεια που κατέβαλα. Θα μπορούσε να γίνει και πολύ καλύτερο, αλλά δεν με χαλάει και έτσι όπως το έκανα, άλλωστε ήξερα από την αρχή ότι δεν θα γίνει τέλεια δουλειά.

Καλές βόλτες να έχουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *