Διακοπές στην Λευκάδα (v. 2016)

diakopes-lefkada

Ετοίμασα ένα βίντεο να σας δείξω πως περάσαμε φέτος τις διακοπές μας στην Λευκάδα.

Ξεκινήσαμε με μια βόλτα στην πόλη της Λευκάδας για να δούμε την Βαρκαρόλα. Είχε τύχει να πάμε και παλαιότερα και επειδή μας άρεσε είπαμε να ξαναπάμε. Έχω βάλει να ακούσετε και λίγο φυσικό ήχο για να πάρετε μια ιδέα…

Στη νότια Λευκάδα, κοντά στην Βασιλική βρίσκεται η παραλία Αγιοφύλι στην οποία μέχρι τώρα πηγαίναμε με καραβάκι, αλλά φέτος που είχα μαζί μου στις διακοπές και το ποδήλατο δοκίμασα να πάω εκεί από τον δρόμο που υπάρχει στην άκρη του χωριού.

Κάθε φορά που πηγαίνουμε στη Λευκάδα, επιδιώκουμε να πάμε τουλάχιστον μία φορά για φρυγαδέλια, έτσι και φέτος το καλοκαίρι δεν παραλείψαμε να τα απολαύσουμε.

Στην Γύρα, έναν δρόμο απέναντι από την πόλη της Λευκάδας, ανάμεσα στην θάλασσα και την λιμνοθάλασσα, πάντα ήθελα να κάνω μια βόλτα με το ποδήλατο, οπότε φέτος το έκανα κι αυτό και αφού ήμουν στην Γύρα, σκέφτηκα να περάσω μια βόλτα και από την παραλία του Άη Γιάννη. Λίγο αργότερα, άφησα το ποδήλατο και ανεβήκαμε με το αυτοκίνητο στο μοναστήρι της Φανερωμένης.

Και κάπως έτσι, μαζί με αρκετά μπάνια ανάμεσα σε όλα αυτά, πέρασαν οι μέρες των διακοπών μας στην Λευκάδα τον Αύγουστο.

Bonus video #1

Η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Λευκάδα…

Αυτήν την διαδρομή την έχω κάνει αρκετές φορές, κυρίως παλιότερα, και με διάφορες παραλλαγές. Μέχρι τα Ιωάννινα ο δρόμος είναι πολύ εύκολος και με πολλά τούνελ.

Αυτή την φορά, πλησιάζοντας τα Ιωάννινα συναντήσαμε μια αρκετά δυνατή καταιγίδα και από εκεί κατευθυνθήκαμε νότια προς την Φιλιππιάδα.

Σκοτείνιασε πριν φτάσουμε στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζα – Άκτιο και λίγο αργότερα φτάσαμε επιτέλους στην γέφυρα της Λευκάδας.

Bonus video #2

Η διαδρομή Λευκάδα – Αθήνα…

Ήθελα να δοκιμάσω μια εναλλακτική διαδρομή στην επιστροφή από Λευκάδα προς Αθήνα, που περνάει από Ναύπακτο και Γαλαξίδι, οπότε το δοκίμασα κι αυτό (βασικά πολύ παλιά είχα ξαναπεράσει από εκεί αλλά δεν θυμόμουν και πολλά).

Δηλαδή φτάνοντας στην γέφυρα Αντίριο-Ρίο, εμείς πήγαμε προς Ναύπακτο… από εκεί δεν είχε καθόλου κίνηση εκείνη την μέρα (14/08) και επίσης δεν είχε διόδια (πληρώσαμε διόδια όταν πλέον βγήκαμε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας). Βέβαια κάναμε αρκετή παραπάνω ώρα απ’ ότι όταν πηγαίνουμε από την Κορίνθου-Πατρών και ήταν κάπως κουραστικό το ταξίδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *