Πατάτες ψητές στο φούρνο

Πατάτες φούρνου
Πατάτες φούρνου – Το τελικό αποτέλεσμα

Εύκολη η συνταγή για τις πατάτες φούρνου και είναι από τα φαγητά που μπορεί να συνοδέψουν διάφορα άλλα πιάτα, όπως ψητό κοτόπουλο, μπριζόλες και τα λοιπά.

Αρχικά καθαρίζω τις πατάτες και τις ξεφλουδίζω και μετά τις κόβω σε κομμάτια και τις βάζω στο ταψί. Εμένα μου αρέσει να τις κόβω σε σχετικά μικρά κομμάτια (μπουκίτσες, που λέμε) για να ψήνονται και πιο εύκολα.

Όπως τις έχω τοποθετήσει λοιπόν στο ταψί, τους βάζω ελαιόλαδο και τις ανακατεύω να πασαλειφτούν καλά. Μετά προσθέτω και λίγο νερό μέσα για να έχουν υγρασία και να μην ξεραθούν όπως θα ψήνονται μέσα στο φούρνο.

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τις βάζω αρχικά να ψηθούν γύρω στα 20 λεπτά. Μετά τις βγάζω και τις ανακατεύω για να αναποδογυρίσουν ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Το video της συνταγής που περιγράφω

Τις βάζω ξανά στο φούρνο να συνεχίσουν να ψήνονται και όταν πλέον μαλακώσουν οι πατάτες τις βγάζω πάλι από τον φούρνο και τους προσθέτω αλατοπίπερο και να τις θέλουμε λεμονάτες τότε βάζω και χυμό λεμονιού.

Ανακατεύω καλά και τις αφήνω 5-10 λεπτά ακόμη στο φούρνο, οπότε μετά τις βγάζω πάλι (τελευταία φορά) τους προσθέτω λίγη ρίγανη και είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα.

Αυτή είναι η συνταγή που κάνω στο βίντεο, ελπίζω να σου άρεσε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *