Πλιγούρι με κιμά

Το πλιγούρι είναι από τα υλικά που πλέον το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά στην διατροφή μου, οπότε το μαγειρεύω με διάφορους τρόπους για να μην το βαριέμαι.

πλιγούρι με κομά
Το πλιγούρι με τον κιμά, λίγο πριν το σερβίρω στο πιάτο

Πριν μερικούς μήνες είχα ανεβάσει άλλη μία συνταγή με πλιγούρι (το είχα κάνει με μανιτάρια), αυτή την φορά το μαγειρεύω με κιμά.

Πρόκειται για ένα απλό φαγητό, αρκετά νόστιμο, πολύ χορταστικό και εγώ το χρησιμοποιώ ως μια εναλλακτική λύση αντί για μακαρόνια με κιμά.

Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι τα εξής:

  • μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι
  • αλατοπίπερο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια νερό

Θα βγουν περίπου 3-4 μερίδες με αυτά τα υλικά.

Αρχικά βάζω λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι (το οποίο το έχω καθαρίσει και το έχω κόψει σε μικρά κομμάτια) για 1-2 λεπτά.

Μετά βάζω στην κατσαρόλα τον κιμά και τον ανακατεύω συνεχώς προσπαθώντας να τον θρυμματίσω, να το βοηθήσω να ψηθεί και παράλληλα προσέχω να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.

Θα πρέπει ο κιμάς να αλλάξει χρώμα, δηλαδή να χάσει εκείνο το κόκκινο χρώμα που έχει ο ωμός κιμάς και να πάρει το χαρακτηριστικό χρώμα που έχει ο ψημένος!

Όταν αρχίσει να ψήνεται βγαίνουν κάποια υγρά από τον κιμά, μόλις αυτά τα υγρά σχεδόν εξατμιστούν, προχωράω στο επόμενο βήμα και ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα το πλιγούρι.

Προσθέτω επίσης το νερό και αλατοπίπερο (ανάλογα με τα γούστα) και τα ανακατεύω καλά.

Αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει, ανακατεύω συχνά και όσο το νερό στην κατσαρόλα μειώνεται προσέχω να μου κολλήσει το φαΐ (και μείνω με την όρεξη).

Όταν σχεδόν τελειώσει το νερό μέσα στην κατσαρόλα, σβήνω το μάτι της κουζίνας, αφήνω το φαγητό να ξεκουραστεί μερικά λεπτά και να απορροφήσει το πλιγούρι το υπόλοιπο νερό που έχει μείνει.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορώ να πω ότι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό εμφανισιακά, όμως όπως είπα εμένα μου φαίνεται νόστιμο και επίσης είναι και ένα χορταστικό γεύμα.

Έχω και άλλη συνταγή με πλιγούρι αν σας ενδιαφέρει… να την ανεβάσω;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *