Στατιστική ανάλυση του φούιτ

Άλλο ένα φούιτ μου έτυχε προχθές και εκεί όπως άλλαζα την σαμπρέλα μου ήρθε η έμπνευση για το υποφαινόμενο κείμενο.

Ένα από τα πρόσφατα φούιτ μου, με δράστη αυτό το συρματάκι

Καταρχήν, για όσους δεν ξέρουν τι είναι το φούιτ, να πω ότι…

“έπαθα φούιτ = έπαθα λάστιχο”

… και αφαιρώντας το “έπαθα” από τα δύο μέλη έχουμε…

“φούιτ = λάστιχο”

Πάντως σημασιολογικά δεν υπάρχει ισοδυναμία, δηλαδή για παράδειγμα δεν μπορείς να παραγγείλεις να αγοράσεις ένα φούιτ αντί για ένα λάστιχο.

Το φούιτ συνδέεται και συνοδεύεται με το “έπαθα”, δηλαδή μπορεί να είναι παθητικό, αλλά μπορεί να συνυπάρχει και με το “έφτιαξα”, υπό την έννοια του “διόρθωσα”, ως ενεργητικό.

Όμως δεν είναι ένα αντικείμενο, όπως είναι το λάστιχο, είναι μια έννοια άυλη.

Το ξεκίνησα για στατιστική ανάλυση αλλά μου προέκυψε και η γραμματική στην πορεία, αν και κατά νου είχα να βάλω επιπρόσθετα μόνο την εξής σύντομη γεωγραφική.

Το φούιτ σαν έννοια απ’ όσο ξέρω το χρησιμοποιούμε στην βόρεια Ελλάδα, αλλά στη νότια νομίζω δεν είναι διαδεδομένη η χρήση του στην καθομιλουμένη.

Οπότε ας κάνουμε μια μίνι στατιστική ανάλυση με ερώτημα “στην δική σου περιοχή είναι γνωστή η έννοια του φούιτ;” για να μπορέσουμε να μελετήσουμε τα αποτελέσματα σε ότι αφορά την γεωγραφική κάλυψη.

Ετυμολογικά, κάποια στιγμή, αρκετά χρόνια πριν που με προβλημάτισε το θέμα, σκέφτηκα ότι η λέξη ίσως να είναι υπερ-ηχητικής προέλευσης, δηλαδή θα μπορούσε να προέρχεται από τον ήχο που κάνει το τρύπιο λάστιχο όταν ξεφουσκώσει, δηλαδή το… φφφφφφφούιιιιττττ!

Όμως άλλη ήταν η στατιστική ανάλυση που είχα την έμπνευση να κάνω αρχικά. Γενικά από την δική μου εμπειρία, παρατηρώ ότι στο πίσω λάστιχο παθαίνω πολλά περισσότερα φούιτ απ’ ότι στο μπροστά.

Όλο κάτι τέτοια πραγματάκια μου τρυπάνε το λάστιχο

Με μια απλή ανάλυση τύπου κορώνα/γράμμα, θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι αφού το ποδήλατο έχει δύο τροχούς τότε οι πιθανότητες να πάθει φούιτ σε κάποιο από τα δύο λάστιχα θα είναι φίφτι-φίφτι.

Στην δική μου περίπτωση όμως σίγουρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς, όπως σας είπα προ ολίγου, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το φούιτ συμβαίνει στο πίσω λάστιχο.

Για παράδειγμα, στα τελευταία 10 φούιτ που μου έτυχαν δεν θυμάμαι ούτε μια φορά να ήταν στο μπροστά λάστιχο.

Και εξετάζοντας το θέμα περαιτέρω, σκέφτηκα να προσθέσω στις παραμέτρους του προβλήματος την βαρυτική έλξη.

Υποψιάζομαι ότι αυτό που κάνει την ειδοποιό διαφορά, είναι η δύναμη της βαρύτητας που ασκείται, μέσω του τρόπου κατανομής του βάρους του ποδηλάτη στο ποδήλατο, σε μεγαλύτερο ποσοστό στον πίσω τροχό.

Να και το όργανο της δειγματοληψίας μου

Πιθανολογώ λοιπόν ότι καθώς ο πίσω τροχός εφάπτεται με μεγαλύτερη πίεση στην επιφάνεια του δρόμου, έχει περισσότερες πιθανότητες να υποστεί διάτρηση από ένα αιχμηρό αντικείμενο σε σχέση με τον μπροστά τροχό.

Αυτή βέβαια είναι μια δική μου εικασία, με βάση τα δειγματοληπτικά δεδομένα της δικής μου εμπειρίας. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτά είναι αντιπροσωπευτικά της κατάστασης που επικρατεί και στους υπόλοιπους ποδηλάτες και στο σημείο αυτό ζητώ την βοήθεια του κοινού.

Μπορείτε να καταθέσετε άτοκα την δική σας εμπειρία στον κόσμο του φούιτ, αφήνοντας ένα σχόλιο στην παρακάτω φόρμα και ίσως έτσι να μπορέσουμε όλοι μαζί αν δούμε την μεγάλη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί.

Αν πάλι δεν θέλετε να πείτε κάτι και έχετε κουραστεί από το διάβασμα που χρειάστηκε για να φτάσετε ως εδώ, ρίξτε μια ματιά στο κανάλι μου στο YouTube.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *