Ταξίδι στην Ρόδο

Δεύτερη φορά που πηγαίνω στην Ρόδο, έβγαλα πάλι αρκετές φωτογραφίες και ετοίμασα και ένα βίντεο.

Το ταξίδι με το πλοίο από τον Πειραιά για Ρόδο ήταν περίπου 15 ώρες και ενδιάμεσα κάναμε στάσεις στην Σύρο, στην Πάτμο, στην Λέρο, στην Κάλυμνο και στην Κω.

Μιας και δεν είχα σκοπό να κοιμηθώ, αποφάσισα να το ξενυχτίσω φωτογραφίζοντας τα λιμάνια που σταματάμε.

Στην Κω, λόγω του πρόσφατου σεισμού που προκάλεσε ζημιές στο κεντρικό λιμάνι του νησιού στην πόλη, σταματήσαμε σε ένα άλλο λιμάνι, στην τοποθεσία Κέφαλος.

Η Σύρος θυμόμουν ότι μου είχε αρέσει και την προηγούμενη φορά που είχαμε περάσει με το πλοίο και ελπίζω να την επισκεφτούμε κάποια στιγμή.

Αυτήν την φορά μου άρεσε και η εικόνα που είδα στο λιμάνι της Καλύμνου. Δεν θυμάμαι αν είχαμε περάσει την προηγούμενη φορά (ίσως αν περάσαμε να κοιμόμουν) πάντως τώρα που το είδα μου έκανε θετική εντύπωση και μου κίνησε το ενδιαφέρον για κάποια μελλοντική επίσκεψη.

Στην Ρόδο μείναμε περίπου μία βδομάδα και κινηθήκαμε κυρίως στην πόλη της Ρόδου.

Την παλιά πόλη την είχαμε περπατήσει αρκετά την προηγούμενη φορά, αλλά είναι ωραίο μέρος οπότε πήγα και πάλι για μερικές φωτογραφίες.

Για μπάνιο πήγαμε σε μια παραλία σε σχετικά μικρή απόσταση από την πόλη, κοντά στο Φαληράκι, αλλά στο δεύτερο μπάνιο δεν πρόσεξα την αντηλιακή μου προστασία και… Ροδο-κοκκίνισα. Έτσι, τρίτο μπάνιο δεν έκανα, για προληπτικούς λόγους 🙂

Στον γυρισμό ακολουθήσαμε την αντίστροφη διαδρομή, δεν παρακολούθησα τόσο αναλυτικά όλες τις στάσεις που κάναμε αλλά βρήκα την ευκαιρία να οργανώσω το φωτογραφικό υλικό που είχα μαζέψει.

Μια σκέψη στο “Ταξίδι στην Ρόδο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *