Τα ποδηλατικά χιλιόμετρα του φέτος

Φεύγει σε λίγες μέρες το 2019 κι εγώ έκανα πριν μερικές ημέρες την τελευταία βόλτα με το ποδήλατο για αυτή την ημερολογιακή χρονιά.

Χιλιόμετρα ανά μήνα

Δεν θα σε κρατήσω σε αγωνία και σασπένς, άλλωστε υπάρχει και η μερικώς προδοσία της φωτογραφίας που ίσως είδες ήδη, 2268 χιλιόμετρα έκανα φέτος με το ποδήλατο.

Στις αρχές του έτους, έθεσα αρκετά ψηλότερα τον στόχο μου, στα 4000 χιλιόμετρα, αλλά δεν μπόρεσα να το φτάσω κατά τα φαινόμενα. Θα βάλω τον ίδιο στόχο και για το 2020, να δούμε μήπως και μου βγει την επόμενη χρόνια.

Δεν είναι εντελώς εξωπραγματικός ο στόχος αυτός για τα δεδομένα μου αλλά παίζουν ρόλο σε αυτό και αστάθμητοι παράγοντες όπως για παράδειγμα ο καιρός. Το 2019 κυρίως λόγω βροχοπτώσεων έκανα τους τέσσερις πρώτους μήνες πολύ λίγα χιλιόμετρα και ουσιαστικά η ποδηλατική χρόνια ξεκίνησε τον Μάιο. Αν και αυτούς τους μήνες έκανα όσα χιλιόμετρα είχα σε ένα μέτριο άλλο μήνα, υπολογίζω χοντρικά ότι θα έφτανα κοντά στα 3000.

Το οποίο βέβαια και πάλι απέχει από τον στόχο του 4000 αλλά εντάξει ας είναι υψηλός ο στόχος για να υπάρχει μεγαλύτερη κινητοποίηση 🙂

Κατά τα άλλα, όπως βλέπεις οι δύο μήνες με τα περισσότερα χιλιόμετρα ήταν ο Ιούνιος και ο Αύγουστος, όπου έφτασα κοντά στα 400 χιλιόμετρα και με βάση αυτά μπορείς να βαθμονομήσεις τον κάθετο άξονα για να δεις αναλογικά που περίπου κυμαίνονται και οι υπόλοιποι μήνες.

Οπότε να πώς αποδεικνύεται με απλούς υπολογισμούς ότι ο στόχος των 4000 χιλιομέτρων δεν είναι υπερβολικός, αφού 4000/12=333, είναι μέσα στα πλαίσια του βεληνεκούς μου, απλά χρειάζεται να μην πέσω πολύ χαμηλά τους χειμερινούς μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *