Το λουρί της φωτογραφικής μηχανής

Σήμερα θα σας δείξω δύο “κολπάκια”, τα λεγόμενα “life hacks” με την ορολογία του YouTube, με τα οποία προσπαθώ να κάνω την ζωή μου πιο εύκολη όταν έχω την φωτογραφική μηχανή σε εξωτερικούς χώρους.

Και τα δύο έχουν να κάνουν με το λουρί της μηχανής, το οποίο στις αρχές προσπαθούσα να μην το χρησιμοποιώ, αλλά ορισμένες φορές μου χρειάζεται, οπότε έψαχνα τρόπους να το κάνω πιο πρακτικό.

Γενικά εμένα με βολεύει να έχω την φωτογραφική μηχανή στο χέρι, αλλά ορισμένες φορές που περπατάω και δεν την χρησιμοποιώ βολεύει να την έχω κρεμασμένη με το λουρί, για να μην κουράζεται άδικα το χέρι μου.

κρίκοι και γάντζοι
Τα υλικά που χρησιμοποίησα, κρίκοι και γάντζοι

Επειδή με τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόζεται το λουρί στην μηχανή δεν είναι εύκολο να μπαίνει και να βγαίνει κάθε τρεις και λίγο, χρησιμοποίησα κάποια απλά υλικά (κρίκους και γάντζους) για να το κάνω πιο εύκολο.

κρίκοι
Έβαλα στην μηχανή αυτούς τους κρίκους, οι οποίοι είναι κρίκοι για κλειδιά
γάντζοι στο λουρί
Στο λουρί έβαλα στις δύο πλευρές του αυτούς τους γάντζους, που ανοιγοκλείνουν πολύ εύκολα

Χρησιμοποιώντας τους κρίκους που έβαλα πάνω στην φωτογραφική μηχανή και τους γάντζους που έβαλα στο λουρί, μπορώ τώρα να βάζω και να βγάζω το λουρί όποτε θέλω χωρίς να χάνω χρόνο.

Το δεύτερο πρόβλημα που ήθελα να λύσω, ήταν ότι με εκνεύριζε το λουρί στο λαιμό μου, ένα πράγμα σαν να μου κάθονταν στο σβέρκο που λέμε και έτσι σκέφτηκα να περάσω το λουρί από το επάνω χερούλι της τσάντας που έχω στην πλάτη.

το λουρί στην τσάντα
Πέρασα το λουρί της DSLR από το πάνω χερούλι της τσάντας

Την τσάντα την έχω σχεδόν πάντα μαζί μου όταν είμαι έξω με την φωτογραφική μηχανή, οπότε τώρα συγκρατεί το βάρος της μηχανής η τσάντα και όχι ο λαιμός μου.

Βέβαια όταν το δοκίμασα στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο να βάζω και να βγάζω την τσάντα, έχοντας αυτό το λουρί στο πάνω χερούλι, γι’ αυτό έβαλα άλλους δύο γάντζους στην τσάντα, ώστε να μπορώ να στερεώνω εκεί τις άκρες από το λουρί πριν βάλω και πριν βγάλω την τσάντα.

Έτσι έγινε αρκετά πιο εύκολη η διαδικασία.

Αυτά είχα να σας δείξω για σήμερα, τα λέμε στο επόμενο βίντεο ή ποστ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *