Απλή συνταγή για σούπα τραχανά

Σίγουρα θα έχετε ακούσει την ρητορικά ερωτηματική έκφραση “μασάει η κατσίκα τραχανά;”. Μα καλά δεν προσέξατε ότι δεν λέει τραχανά αλλά ταραμά; Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Τέλος πάντων, εδώ το θέμα μας πάντως θα είναι ο τραχανάς.

σούπα τραχανάς

Ο τραχανάς μου θυμίζει κρύες μέρες του χειμώνα, σαν σήμερα καλή ώρα, χειμωνιάτικες ημέρες με γρίπη, τότε που μια ζεστή σουπίτσα είναι κάτι που μας ανακουφίζει έστω και προσωρινά.

Βέβαια δεν χρειάζεται να είσαι άρρωστος για να γευτείς μια τέτοια σούπα. Εμείς πλέον τον τιμούμε αρκετά συχνά τον τραχανά, όταν το ζητούμενο είναι κάτι εύκολο και… “θερμαντικό” 🙂

Την διαδικασία της συνταγής σας την έχω ετοιμάσει και σε βίντεο, είναι πολύ απλή και γρήγορη σούπα, στην οποία βάζω και τυρί φέτα.

Αναλυτικά τα υλικά για δύο μερίδες, είναι τα εξής:

  • 750 ml νερό (δηλαδή 2,5 ποτήρια νερό)
  • 75 γραμμάρια τραχανά (μισό φλιτζάνι)
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 150 γραμμάρια τυρί φέτα
  • λίγο αλάτι (προαιρετικά, ίσως να μην χρειάζεται)

Όπως αναφέρω στο video, εκείνη την ημέρα δεν είχα βούτυρο και δοκίμασα να βάλω λίγο ελαιόλαδο σαν παραλλαγή, δεν ήταν άσχημο, αλλά την συνταγή με βούτυρο την έχω μάθει από την γιαγιά μου.

Το αλάτι που αναφέρω στα υλικά μπορεί και να μην χρειάζεται, γιατί το τυρί φέτα μπορεί να είναι αρκετά αλμυρό, αλλά αν δοκιμάσουμε την σούπα και μας φαίνεται ανάλατη μπορούμε να συμπληρώσουμε.

Από τραχανά χρησιμοποιώ γλυκό τραχανά, χοντρό. Ξινό τραχανά δεν έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω, οπότε δεν έχω γνώμη και άποψη για το θέμα εκείνο.

Και κλείνοντας, μιας που εξαντλήσαμε το θέμα της σούπας, αν θέλεις μπορείς να δεις και την συνταγή της τραχανόπιτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *