Εύκολη πουτίγκα με φρυγανιές

Αν και με την ζαχαροπλαστική δεν ασχολούμαι και πολύ (προτιμώ την μαγειρική), αυτή είναι μια εύκολη πουτίγκα που έκανα πρόσφατα και είπα να σας δείξω την συνταγή σε βίντεο.

Πουτίγκα με φρυγανιές – το τελικό αποτέλεσμα σερβιρισμένο 🙂

Είχα και καιρό να ανεβάσω video εδώ που τα λέμε λόγω άλλων υποχρεώσεων, αλλά τώρα σιγά-σιγά πιστεύω να ξεκινήσω να ανεβάζω πάλι.

Πάμε τώρα στο θέμα μας, θα δούμε λοιπόν ένα σχετικά απλό γλυκό ψυγείου στο οποίο χρησιμοποιώ σαν βασικά υλικά φρυγανιές, σιρόπι και κρέμα. Ας δούμε πιο αναλυτικά…

Τα υλικά της πουτίγκας

Για το σιρόπι θα χρειαστεί:

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • λίγο γαρύφαλλο τριμμένο

Για την κρέμα θα χρειαστεί:

  • 1,5 λίτρα γάλα
  • 120 γραμμάρια κάστερ (κούσταρ) πάουντερ (δηλαδή όλο το κουτί)
  • 10 κουταλιές ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα)

Επιπλέον υλικά:

  • περίπου 20 φρυγανιές
  • κανέλα
  • τριμμένη καρυδόψιχα

Η διαδικασία της συνταγής

Όπως φαίνεται και στο βίντεο είναι αρκετά εύκολα τα πράγματα. Στην αρχή σπάω τις φρυγανιές και απλώνω αυτά τα θρύψαλα στο ταψί να καλύψουν την επιφάνεια του και ρίχνω πάνω τους λίγη κανέλα.

Μετά ετοιμάζω το σιρόπι σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας νερό με ζάχαρη και λίγο τριμμένο γαρύφαλλο. Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι το βάζω στο ταψί να το ρουφήξουν οι φρυγανιές. Προσπαθώ όσο μπορώ να πάει το σιρόπι παντού, μην μείνει κάποια φρυγανιά στεγνή.

Μετά ετοιμάζω την κρέμα, ακολουθώντας τις οδηγίες που έχει πάνω η συσκευασία του κάστερ πάουντερ. Βάζω σε ένα μπολ λίγο γάλα, κούσταρ πάουντερ και ζάχαρη και τα ανακατεύω να γίνει ένα μείγμα. Το υπόλοιπο γάλα το ζεσταίνω σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζω μέσα και το μείγμα που ετοίμασα στο μπολ. Ανακατεύοντας καλά αρχίζει να πήζει η κρέμα και μόλις είναι έτοιμη την βάζω στο ταψί και την απλώνω πάνω από τις φρυγανιές

Η τελευταία πινελιά, είναι να προσθέσω πάνω από την κρέμα λίγη τριμμένη καρυδόψιχα και λίγη κανέλα.

Μετά πρέπει να κρυώσει η πουτίγκα. Την αφήνω πρώτα εκτός ψυγείου να κρυώσει η κρέμα, και μετά την βάζω στο ψυγείο για να σφίξει καλύτερα και να μπορεί να κοπεί σε κομμάτια για να σερβιριστεί.

Αν και είμαι περισσότερο φαν την σοκολάτας, αυτή η πουτίγκα με την κρέμα της είναι από τα γλυκά που τρώω ευχάριστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *