Κριθαράκι με μανιτάρια

κριθαράκι με μανιτάρια
Το κριθαράκι με τα μανιτάρια λίγο πριν το σερβίρισμα

Κριθαράκι δεν μαγειρεύω συχνά, από τότε που έβαλα στην διατροφή μου το πλιγούρι, αλλά καμιά φορά το βάζω και αυτό στο μενού μας. Είναι ένα εύκολο υλικό που δημιουργεί χορταστικά φαγητά και αυτή την φορά σκέφτηκα να το μαγειρέψω με μανιτάρια.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα σε αυτή την συνταγή είναι τα εξής:

  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια

Η διαδικασία της συνταγής είναι πολύ απλή και έχει ως εξής…

Στο βίντεο μπορείς να δεις αναλυτικά την διαδικασία!

Αρχικά βάζω στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι το οποίο το έχω καθαρίσει και το έχω κόψει σε κομμάτια.

Στην συνέχεια προσθέτω τα τα μανιτάρια τα οποία και αυτά τα έχω καθαρίσει και τα έχω κόψει σε κομμάτια όχι πολύ ψιλοκομμένα.

Μετά προσθέτω το κριθαράκι το οποίο το ανακατεύω καλά με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μετά βάζω το νερό.

Περιμένω να ξεκινήσει να βράζει το νερό και προσθέτω το αλάτι. Χαμηλώνω το μάτι της κουζίνας ώστε να μην βράζει έντονα το κριθαράκι, αρκεί να σιγοβράζει.

Παρένθεση: Εγώ συνήθως το ρυθμίζω σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας αλλά επειδή αυτό είναι λίγο πιο advance τεχνική δεν θέλω να σας μπερδέψω με τέτοια.

Περιμένω να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό και δεν ξεχνάω να ανακατεύω που και που για να μην κολλήσει το φαγητό στον πάτο της κατσαρόλας.

Όταν πλέον έχουν μείνει λίγα υγρά μέσα στην κατσαρόλα, κλείνω το μάτι της κουζίνας και αφήνω το φαγητό να ξεκουραστεί και να απορροφήσει το υπόλοιπό νερό.

Μετά από μερικά λεπτά είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα!

Σημείωση: Καθώς το κριθαράκι βράζει, αν το νερό τελειώσει γρήγορα και το κριθαράκι δεν έχει μαγειρευτεί ακόμα, μπορούμε να συμπληρώσουμε λίγο επιπλέον νερό. Κανονικά αυτό δεν θα συμβεί με τις αναλογίες 1/3 για κριθαράκι/νερό, αν το σιγοβράσουμε, αλλά για παν ενδεχόμενο το αναφέρω και αυτό να το έχουμε στα υπόψη, αν ξεχαστεί κάποιος και το βράσει στο φουλ και του εξατμιστεί γρήγορα το νερό.

Μια σκέψη στο “Κριθαράκι με μανιτάρια”

  1. Είσαι ένας από τους καλύτερους, τά λες πολύ ωραία και αναλυτικά, Με τα λεπτά και δοσολογία.Μπραβο.Αν θέλετε μας δείχνετε και κριθαράκι σέ σούπα.ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *