Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα

Μια μακαρονάδα είναι συνήθως κάτι εύκολο να γίνει, πόσο μάλλον η συγκεκριμένη συνταγή που μαγειρεύω σε αυτό το βίντεο, με την κόκκινη σάλτσα που είναι ίσως ότι πιο απλό μετά τα σκέτα μακαρόνια.

μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα
Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα ντομάτας

Σε αυτή την συνταγή ετοιμάζω πρώτα την σάλτσα για να είναι σε ετοιμότητα μόλις βράσουν τα μακαρόνια. Αν έφτιαχνα πρώτα τα μακαρόνια και μετά ετοίμαζα την σάλτσα τότε τα μακαρόνια μάλλον θα… λάσπωναν!

Να σας πω ενδεικτικά κάποιες αναλογίες στα υλικά, αν και γενικά είναι μια συνταγή που δεν χρειάζεται πολύ συγκεκριμένες αναλογίες. Για δύο μερίδες, λοιπόν, χρησιμοποιώ τα εξής υλικά:

  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 200 ml χυμός ντομάτας
  • μισό φλιτζάνι νερό
  • 250 γραμμάρια μακαρόνια

Για την σάλτσα λοιπόν, βάζω αρχικά σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και εκεί μέσα βάζω το σκόρδο κομμένο σε χοντρά κομμάτια.

Το σκόρδο θέλω να δώσει λίγο άρωμα στο λάδι μέχρι να ζεσταθεί και μετά θα το αφαιρέσω, γι’ αυτό το κόβω σε χοντρά κομμάτια, να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα και να μην παιδεύομαι να ψάχνω ψιλοκομμένα κομματάκια.

Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, αφαιρώ λοιπόν το σκόρδο και προσθέτω μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, να σοταριστεί κανά δυο λεπτά.

Μετά προσθέτω τον χυμό ντομάτας και τον ανακατεύω με το κρεμμύδι και επειδή ο χυμός ντομάτας που χρησιμοποιώ είναι ελαφρώς συμπυκνωμένος προσθέτω κι εγώ ελαφρώς λίγο νερό γιατί αν δεν του το έβαζα τότε με το βράσιμο θα συμπυκνώνονταν κι άλλο.

Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνω το μάτι της κουζίνας ώστε η σάλτσα να σιγοβράζει και να μην κοχλάζει ανεξέλεγκτα και πιτσιλάει παντού. Προσθέτω επίσης αλατοπίπερο και το ανακατεύω.

Αφήνω την σάλτσα να σιγοβράσει για μερικά λεπτά και σβήνω το μάτι της κουζίνας να την αφήσω να ξεκουραστεί μέχρι να βράσω τα μακαρόνια.

Για τα μακαρόνια δεν έχω να σας δώσω αναλυτικές οδηγίες γιατί ανάλογα τα μακαρόνια που θα χρησιμοποιήσουμε συνήθως αλλάζουν οι οδηγίες τους για τον χρόνο βρασμού. Μερικά λένε 6-8 λεπτά, άλλα λένε παραπάνω.

Ακολουθούμε τις οδηγίες βρασμού του εκάστοτε μακαρονιού 🙂

Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα αφαιρώ λίγα-λίγα από το νερό και τα προσθέτω στην κατσαρόλα με την κόκκινη σάλτσα που ετοίμασα και την έχω αφήσει να ξεκουράζεται.

Τα βοηθάω να πασαλειφτούν καλά με την σάλτσα και να είναι έτοιμα για σερβίρισμα και χωρίς να το καθυστερήσω πολύ τα σερβίρω γιατί τα μακαρόνια δεν είναι για να κάθονται να περιμένουν, σερβίρονται άμεσα.

Στο σερβίρισμα εγώ βάζω καμιά φορά λίγη ρίγανη από πάνω, εννοείται ότι ταιριάζει και τριμμένο τυρί (π.χ. παρμεζάνα) από πάνω ή ακόμη και με τυρί φέτα θα μπορούσαν να συνοδευτούν.

Αυτά νομίζω είναι αρκετά για ένα τόσο εύκολο φαγητό. Αν πάλι έχεις κάποια απορία ή γενικά θέλεις να σχολιάσει κάτι, φιλ φρι 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *