Ποιο κινητό να αγοράσω;

Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα σοβαρό προβληματισμό που με έχει απασχολήσει αρκετά τους τελευταίους μήνες και σίγουρα θα απασχολεί και αρκετούς από εσάς.

Αργά η γρήγορα έρχεται για όλους η στιγμή που θα αναρωτηθούμε “ποιο κινητό να πάρω”. Για εμένα έρχεται σχετικά αργά αυτή η στιγμή, γιατί δεν είμαι από αυτούς που αλλάζουν κινητό κάθε χρόνο.

Σε ένα προηγούμενο βίντεο που είχα ανεβάσει και σας έδειχνα τα παλιά κινητά τηλέφωνα που πέρασαν από τα χέρια μου, έκανα έναν πρόχειρο υπολογισμό και υπολόγισα ότι αλλάζω κινητό τηλέφωνο περίπου ανά 4 χρόνια.

Τώρα αυτό το κινητό που χρησιμοποιώ το έχω περίπου τρεισήμισι χρόνια και ήδη πριν 2-3 μήνες έχω ξεκινήσει να ψάχνω για το επόμενο.

Γενικά δεν το βιάζομαι και το ψάχνω με την ησυχία μου το θέμα, ακόμα με εξυπηρετεί το τηλέφωνο που ήδη έχω, (αν και έχει κάποια προβληματάκια) απλά θα χρειαστεί μέσα στους επόμενους μήνες να πάρω κάποια καινούργια συσκευή οπότε ρίχνω μια ματιά που και που να δω τι κυκλοφορεί.

Άλλωστε τα κινητά τηλέφωνα είναι από τα προϊόντα που όσο περιμένεις μάλλον βγαίνεις κερδισμένος, αφού βγαίνουν συνεχώς νέα μοντέλα με καλύτερα χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα πέφτουν οι τιμές των παλιότερων μοντέλων.

Κριτήρια επιλογής

Κάποια από τα κριτήρια επιλογής, για εμένα είναι τα εξής:

  • Θέλω να παίρνει δύο κάρτες SIM, δηλαδή να είναι DUAL SIM
  • Θέλω να έχει μια αξιοπρεπή κάμερα και ειδικότερα να μπορεί να γράψει βίντεο στα 1080p.
  • Θέλω να έχει όσο το δυνατόν χαμηλό δείκτη SAR, αν και από αυτά που έχω διαβάσει για το SAR το θέμα φαίνεται να είναι κάπως περίπλοκο, οπότε απλά από το νούμερο του δείκτη SAR μιας συσκευής δεν ξέρω τελικά τι συμπέρασμα μπορεί να βγει (;)

Τα λεφτά που σκέφτομαι να διαθέσω είναι γύρω στα 200 ευρώ (συν-πλην). Δηλαδή αν βρω κάτι που μου αρέσει μπορεί να ανέβω μέχρι 250 αλλά αν με βολέψει και κάτι με 150 δεν θα πω όχι.

Διλήμματα

Και εδώ έχω ένα δίλημμα, να επικεντρώσω την έρευνα μου στο τι καλύτερο μπορώ να αγοράσω με το μέγιστο ποσό που μπορώ να διαθέσω ή μήπως να δω τι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μου με τα λιγότερα χρήματα;

Κι ένα άλλο δίλημμα, είναι αν πρέπει να με επηρεάζει και το όνομα της εταιρίας (brand name) που παράγει το τηλέφωνο ή να κοιτάζω μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου;

Κριτικές και σχόλια

Γενικά, όσο το ψάχνω το θέμα μπαίνω σε διάφορες σελίδες, διαβάζω τα χαρακτηριστικά των τηλεφώνων αλλά διαβάζω και κριτικές από ανθρώπους που ήδη έχουν αγοράσει κάποια από τις συσκευές που με ενδιαφέρουν.

Στις κριτικές που διαβάζω συνήθως βλέπω για κάθε τηλέφωνο και θετικά σχόλια αλλά και αρνητικά, άλλοι είναι ενθουσιασμένοι για την συσκευή που πήραν και άλλοι για την ίδια συσκευή είναι απογοητευμένοι και αναφέρουν διάφορα προβλήματα που είχαν, οπότε δεν μπορώ να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα.

Σκέφτηκα λοιπόν να ανεβάσω τις σκέψεις μου αυτές στο ιντερνέτ, μήπως μου πεις κι εσύ μια γνώμη, αν γνωρίζεις κάποια συσκευή που ίσως με βολέψει…

Αυτά είχα να πω πάνω κάτω για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Αν θες συζητάμε για τα τηλέφωνα στα σχόλια 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *