Ρυζογκοφρέτες με μέλι και ταχίνι

Ταχίνι με μέλι πάνω σε ρυζογκοφρέτα
Ταχίνι με μέλι πάνω σε ρυζογκοφρέτα

Έχω καιρό να ανεβάσω βίντεο αλλά δεν το ξέχασα το κανάλι μου, ούτε και τούτο το μπλογκ. Έτσι σήμερα επιστρέφω εις ένδειξη καλής θέλησης με ένα σύντομο βίντεο και μια απλή συνταγή με την ευρύτερη έννοια.

Αν και δεν κάνω δίαιτα (πλέον), ψάχνω διάφορα υγιεινά φαγώσιμα και πως μπορώ να τα συνδυάσω για να μην τρώω τις συνηθισμένες νόστιμες σαβούρες, αλλά τουλάχιστον οι θερμίδες που εισάγω στον οργανισμό μου να συνοδεύονται και από κάποια διατροφική αξία.

Έτσι μία από τις δοκιμές που έκανα και πέτυχε, είναι αυτό το εύκολο σνακ. Οι ρυζογκοφρέτες από μόνες τους είναι κάπως άγευστες (τουλάχιστον οι απλές που αγοράζω εγώ, γιατί έχω δει να κυκλοφορούν και κάποιες πιο ενισχυμένες).

Γι’ αυτό τις χρησιμοποιώ σαν βάση για να κάνω ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι που θα μου δώσει ενέργεια αλλά και κάποια χρήσιμα θρεπτικά συστατικά.

Έτσι, για να μην τα πολυλογώ, βάζω από πάνω μέλι και ταχίνι, σε μικρές ποσότητες, ένα κουταλάκι από το καθένα σε κάθε μία ρυζογκοφρέτα (ή φρυγανιά) και τα απλώνω σε όλη την επιφάνεια τους.

Άλλες φορές τα τρώω σαν επιδόρπιο το μεσημέρι, άλλες φορές μετά το βραδινό για “όνειρα γλυκά” 🙂 Σε κάθε περίπτωση προσπαθώ να μην παρασυρθώ και φάω πολλά, γιατί είναι νόστιμα τα άτιμα, μέχρι 3-4 τεμάχια έχω βάλει όριο.

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει και σε έβαλα σε πειρασμό να το δοκιμάσεις, γράψε μου τα σχόλια σου να μου πεις πως σου φάνηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *