Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα

Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα

Μπορεί τώρα να είμαστε στον Ιανουάριο του 2019, αλλά πριν τρεις μήνες που είμασταν στον Οκτώβριο του 2018 είχαμε πάει σε μια έκθεση με κρασιά. Ήταν 21 Οκτωβρίου για να ακριβολογώ και βρεθήκαμε στην Αίγλη Ζαππείου για να επισκεφτούμε την έκθεση με τον τίτλο «Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα».

Παλιότερα πήγαινα αρκετά συχνά σε τέτοιες εκθέσεις, αλλά το τελευταίο διάστημα είχα αραιώσει κάπως τις επισκέψεις μου, όμως αυτή την φορά πήγα γιατί από το Αιγαίο δεν έχω δοκιμάσει πολλά κρασιά (σε αντίθεση με άλλες περιοχές όπως π.χ. η βόρεια Ελλάδα και η Πελοπόννησος).

Δεν είμαι από αυτούς που κρατάνε σημειώσεις με αυτά που δοκιμάζουν, αλλά θυμάμαι ότι δοκίμασα κάποιες ποικιλίες που δεν είχα δοκιμάσει άλλη φορά, όπως π.χ. το Φωκιανό από την Ικαρία και το Χυδηριώτικο από την Λέσβο.

Εμένα γενικά μου αρέσει να δοκιμάζω κυρίως μονοποικιλιακά κρασιά και ειδικότερα αν βρω κάποια ποικιλία που δεν την γνωρίζω ή κάποια τοπική ποικιλία που δεν είναι πολύ γνωστή, αυτές οι περιπτώσεις είναι που μου κεντρίζουν συνήθως το ενδιαφέρον.

Ευχάριστη έκπληξη στην συγκεκριμένη έκθεση ήταν το τραπέζι του Wine Point (ένα wine bar στην Αθήνα) όπου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διάφορα τυριά από τα νησιά του Αιγαίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *