Το άναμμα των κάρβουνων στην ψησταριά

ψησταριά με κάρβουνα
Να καούν τα κάρβουνα! 🙂

Σήμερα σκέφτηκα να σας δείξω πως ανάβω την φωτιά όταν πρόκειται να ψήσω στη σχάρα και συγκεκριμένα στην προκειμένη περίπτωση πως ανάβω τα κάρβουνα.

Στο video έχω την μικρή ψησταριά στην οποία έχει μείνει από την προηγούμενη φορά που έψησα λίγη στάχτη και μερικά μισοκαμένα κάρβουνα, τα οποία τα αφήνω μέσα όπως είναι και προσθέτω μερικά επιπλέον κάρβουνα.

Συνήθως όταν θέλω να ψήσω στην σχάρα, χρησιμοποιώ κάρβουνα, ειδικά όταν ψήνω στην μικρή ψησταριά, ενώ σπανιότερα σε μεγάλη ψησταριά χρησιμοποιώ και ξύλα αν υπάρχουν και αν έχουμε την υπομονή να τα περιμένουμε να γίνουν κάρβουνα.

Και με τα ξύλα αλλά και με τα κάρβουνα δυσκολεύτηκα στις αρχές που έκανα τα πρώτα μου βήματα σε αυτό τον μερακλίδικο τομέα του ψησίματος, γιατί δοκίμαζα διάφορες αυτοσχέδιες τεχνικές και συνήθως μου έσβηνε η φωτιά 2-3 φορές μέχρι τελικά να πάρει μπρος.

Στην πορεία λοιπόν ανακάλυψα το δαδί και από τότε τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα. Είναι αυτό το ξύλο, το οποίο νομίζω είναι από πεύκο, και έχει την ιδιότητα να ανάβει πολύ εύκολα και να σιγοκαίει για αρκετή ώρα.

Οπότε βάζω το δαδί πάνω από τα κάρβουνα το ανάβω και περιμένω καθώς καίγεται να ανάψουν τα κάρβουνα που είναι γύρω του.

Όταν καεί το δαδί και ανάψουν τα κάρβουνα που είναι κοντά του, τα απλώνω στην ψησταριά για να ανάψουν και τα υπόλοιπά.

Επίσης τα βοηθάω που και που με λίγα φυσήματα να ζωηρέψουν και μετά από λίγο μόλις φτάσουν στο σημείο να ασπρίσουν επιφανειακά και να σταματήσει η φλόγα, ξεκινάω το ψήσιμο.

Αυτός είναι ο τρόπος που ακολουθώ για να ετοιμάσω τα κάρβουνα στην ψησταριά, με έχει βολέψει αρκετά προς το παρόν… αν βρω κάποιον πιο εύκολο τρόπο μελλοντικά θα επανέλθω στο θέμα με νέο βίντεο.

Χαιρετώ και εις το επανιδείν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *