Χοιρινή τηγανιά (με κρέας για σνίτσελ)

Στην κουζίνα αρκετές φορές χρειάζεται να είμαστε ευέλικτοι. Σήμερα ήθελα να μαγειρέψω μια χοιρινή τηγανιά, αλλά δεν είχα κρέας κομμένο για τηγανιά, αυτό που είχα σαν πρώτη ύλη ήταν χοιρινά σνίτσελ.

χοιρινή τηγανιά
Χοιρινή τηγανιά φτιαγμένη με χοιρινό κρέας για σνίτσελ

Την συγκεκριμένη συνταγή την έχω κάνει πολλές φορές, αλλά τις άλλες φορές είχα προμηθευτεί από το κρεοπωλείο το “κατάλληλο” κρέας.

Παρά τις αντιξοότητες, η λιγούρα είναι λιγούρα, κι έτσι αποφάσισα να κόψω τα σνίτσελ σε κομμάτια και τα έκανα τηγάνια. Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα πετύχει το πείραμα, αλλά τελικά ήταν μια χαρά το αποτέλεσμα.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα εξής:

  • 500-600 γραμμάρια χοιρινό κρέας (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 πιπεριές
  • αλάτι
  • μουστάρδα
  • χυμό λεμονιού

Αρχικά λοιπόν, όπως σας έγραψα, έκοψα τα σνίτσελ σε μικρά κομμάτια (τώρα το πως ακριβώς το έκανα αυτό… ας πούμε ότι αυτοσχεδίασα) και το έβαλα στην κατσαρόλα (χωρίς να έχω ανάψει το μάτι της κουζίνας).

Στην συνέχεια έβαλα στο κρέας ελαιόλαδο και το ανακάτεψα πολύ καλά (σημαντικό βήμα αυτό), να λαδωθούν καλά από όλες τις πλευρές τους τα κομμάτια.

Μετά άναψα το μάτι της κουζίνας και άρχισα να ψήνω το κρέας. Χρειάζεται αρκετό ανακάτεμα για να μην κολλήσει το κρέας στον πάτο της κατσαρόλας αλλά και για να ψηθεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

Μόλις ψηθεί το κρέας (έχει βγάλει και κάποια υγρά), βάζω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τις πιπεριές τα οποία τα έχω καθαρίσει και τα έχω κόψει σε κομμάτια.

Τα ανακατεύω καλά κι αυτά με το κρέας να ψηθούν για μερικά λεπτά και στο τέλος βάζω την μουστάρδα, ανακατεύω και κλείνω το μάτι της κουζίνας.

Προσθέτω το αλάτι και ανακατεύω και πάλι το φαγητό.

Αφήνω μερικά λεπτά να ξεκουραστεί η τηγανιά και σερβίρω το φαγητό σε πιάτα όπου προσθέτω και λίγο χυμό λεμονιού (η ποσότητα εξαρτάται ανάλογα με το πόσο θέλει ο καθένας να ξινίζει η γεύση).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *