4000+ χλμ ποδήλατο μέσα στο 2020

Παράξενη χρονιά το 2020, με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Από την οπτική γωνία του ποδηλάτου πάντως, φέτος επιτέλους κατάφερα να φτάσω στον στόχο των 4000 χιλιομέτρων (τον οποίο τον είχα και το 2019 αλλά τότε έφτασα μέχρι τα 2270 χλμ).

Τα χιλιόμετρα ανά μήνα, από τον Ιανουάριο 2020 μέχρι τον Δεκέμβριο 2020

Η χρονιά στην αρχή δεν ξεκίνησε καλά και τους πρώτους 4 μήνες έκανα πολύ λίγα χιλιόμετρα, γιατί είχα έναν τραυματισμό ψηλά στο χέρι και με δυσκόλευε να κάνω ποδήλατο.

Οπότε επειδή έβλεπα ότι όσες φορές δοκίμαζα να κάνω ποδήλατο, μάλλον χειροτέρευε η κατάσταση, αποφάσισα να περιμένω μέχρι να περάσει για να μην παιδεύομαι.

Προς τα τέλη του Απριλίου άρχισα να βλέπω βελτίωση και όλη αυτή η ακινησία των πρώτων μηνών εκτονώθηκε τον Μάιο, ο οποίος ήταν και ο μήνας με τα περισσότερα χιλιόμετρα της χρονιάς, σχεδόν 800.

Τους επόμενους μήνες συνέχισα σε πιο νορμάλ ρυθμούς και προς το τέλος του καλοκαιριού προέβλεπα ότι θα φτάσω στον στόχο μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Τελικά όμως (όπως λέει και το… “όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια…”) και επειδή τον Οκτώβριο δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα υπολόγιζα, καθυστέρησα και τελικά συμπλήρωσα τα 4000 χλμ στο τέλος του Δεκεμβρίου, φτάνοντας τελικά στα 4030 χλμ.

Για το 2021 έβαλα πάλι στόχο τα 4000 χλμ. Αν και μπήκα για λίγο στον πειρασμό να ανεβάσω τον πήχη, τελικά αποφάσισα να μην το κάνω γιατί πιστεύω ότι για εμένα είναι καλά αυτά τα χιλιόμετρα (να σημειωθεί ότι μιλάμε για MTB, όχι για αγωνιστικό/κούρσα) και δεν θέλω να αρχίσω να ψυχαναγκάζομαι απλά και μόνο για να πιάσω έναν στόχο.

Το σημαντικό είναι το ποδήλατο να παραμείνει διασκέδαση και να μην γίνει αγγαρεία. Από εκεί και πέρα τα νούμερα σε ερασιτεχνικό επίπεδο δεν έχουν τόση σημασία κατά την γνώμη μου. Είναι ένα προσωπικό challenge απλά για να υπάρχει ένας στόχος, γιατί όπως είναι γνωστό…

without a goal you can’t score

🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *