Μουσική για καφέ

“Παλιά μου τέχνη… κόσκινο” θα μπορούσαμε να πούμε, αλλά τελικά το λέμε ή όχι (;) Όπως και να έχει, η δημιουργία μουσικών συλλογών ήταν το χόμπι μου παλιά, την εποχή την προϊντερνετική, την εποχή της κασέτας.

κασέτα εξώφυλλο

Σκεφτόμουν λοιπόν να ξεκινήσω να φτιάχνω πάλι κάποιες συλλογές, όταν έχω έμπνευση και διαθέσιμο υλικό, να τις ανεβάζω στο ιντερνέτ.

Αυτή η πρώτη συλλογή, για “ζέσταμα”, έχει θέμα τον απογευματινό καφέ, για πρωί ίσως είναι λίγο “βαριά”, αλλά είναι και αυτό ανάλογα τα γούστα, εγώ πάντως για απόγευμα το σκεφτόμουν όταν διάλεγα τα κομμάτια.

Είναι μουσική χωρίς λόγια, γιατί όπως λένε “τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι”, όχι εντάξει, ενίοτε καλό είναι να υπάρχουν και στίχοι στα τραγούδια, βέβαια ορισμένες φορές μπορεί να να μην χρειάζεται και να μπορεί η μουσική να μιλάει από μόνη της, χωρίς στίχους.

Όμως γιατί χρειαζόμαστε μουσική μαζί με τον καφέ μας; Μας διασκεδάζει; Μας ψυχαγωγεί; Μήπως απλά την θέλουμε για να σκεπάζει την φασαρία που υπάρχει έξω (όταν είμαστε σε κάποια καφετέρια) ή στο μυαλό μας (όταν είμαστε ανάμεσα στους 4+ οικιακούς τοίχους του σπιτιού); Ίσως για τον καθένα καλύπτει μια άλλη ανάγκη, που όμως τον κάνει να θεωρεί το άκουσμα της μελωδίας μια αναγκαία συνοδεία.

Πολύ φιλοσοφία έπεσε…

Λοιπόν έλεγα ότι ξεκινάω με αυτή την συλλογή για εισαγωγή, να γίνει μια αρχή, το ήμισυ του παντός (δηλαδή θα έχει μόνο άλλη μία; μπα όχι), και μάλλον θα συνεχίσω και πιο δυναμικά παρακάτω, θα δούμε.

Μπορείς να την ακούσεις στο YouTube ή μιας που ήρθες εδώ μπορείς απλά να πατήσεις το play στο εξής…

Καλή σας ακρόαση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *