Πίτα με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο

Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει να φτιάξω πίτες, στην αρχή είχα δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω φύλλο σφολιάτας αλλά έκανα μετά και κάποιες προσπάθειες για χειροποίητο φύλλο.

πίτα με χειροποίητο φύλλο
Χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Το να φτιάξεις φύλλο για πίτα δεν είναι από τα εύκολα πράγματα μέσα σε μια κουζίνα και από την έως τώρα εμπειρία μου πιστεύω ότι είναι αναπόφευκτο στην αρχή να υπάρξουν μερικές αποτυχίες.

Κάποια στιγμή είχα συμβουλευτεί την γιαγιά μου, η οποία μου εξήγησε την τεχνική της στο άνοιγμα του φύλλου και μάλιστα είδα και live την διαδικασία αναλυτικά. Όταν δοκίμασα να περάσω από την θεωρία στην πράξη, διαπίστωσα ότι κάτι μου διαφεύγει και το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί.

Δεν έχω τον χρόνο να ασχολούμαι πολύ με την κουζίνα, οπότε όπως θα έχεις δει οι συνταγές που ανεβάζω είναι στην πλειοψηφία τους εύκολες και γρήγορες. Έτσι δεν μπορώ να διαθέσω τον χρόνο που απαιτείται για μια χειροποίητη πίτα, γιατί ακόμα και για αυτούς που έχουν εμπειρία στο αντικείμενο, το χειροποίητο φύλλο έχει ούτως ή άλλως μια σχετική φασαρία.

Είχα όμως το τελευταίο διάστημα μια έμπνευση, πως να φτιάξω χειροποίητο φύλλο με μια τεχνική που σκέφτηκα και με αφορμή μια πρασοκιμαδόπιτα που ήθελα να φτιάξω για την Πρωτοχρονιά (σύμφωνα με τα έθιμα της Νάουσας) είπα να το δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα βγήκε αρκετά καλό και επειδή μου περίσσεψε λίγο ζυμάρι έκανα και μια μικρή τυρόπιτα.

Έχοντας αποκτήσει αυτοπεποίθηση από τα πρώτα αυτά αποτελέσματα της τεχνικής που σκέφτηκα, μετά από λίγες μέρες μπήκα και πάλι στην διαδικασία να φτιάξω μια πίτα, αυτή την φορά χορτόπιτα (η οποία είχε μέσα και τυρί φέτα). Από αυτήν είναι και η φωτογραφία που έχω παραπάνω, γιατί στις προηγούμενες δύο δεν πρόλαβα να σκεφτώ να τις φωτογραφίσω (ειδικά η μικρή τυρόπιτα εξαφανίστηκε σε χρόνο ρεκόρ).

Πλέον έχω καταλάβει τι πρέπει να κάνω, χρειάζεται μόνο λίγο να κοιτάξω κάποιες βελτιώσεις και μόλις φτάσω σε κάπως καλύτερο επίπεδο θα επιστρέψω με περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας σε ένα από τα επόμενα βίντεο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *