Απλή σαλάτα με λάχανο και καρότο

Πολύ εύκολη σαλάτα με λάχανο και καρότο που δεν ξέρω αν χρειάζεται να δει κανείς βίντεο για να την φτιάξει, πάντως εγώ ετοίμασα ένα σύντομο βιντεάκι, να υπάρχει για όποιον ίσως χρειαστεί ένα reference.

σαλάτα με λάχανο και καρότο
Η ωραία σαλατούλα μας, λίγο πριν την καταβροχθίσουμε

Είναι μια περίπτωση χειμωνιάτικης σαλάτας που λίγο-πολύ όλοι την γνωρίζουν και κάπου κάπως κάποτε την έχουν την συναντήσει στο τραπέζι τους ή μπορεί να την είδαν σε κάποιο γειτονικό τραπέζι.

Τα υλικά της είναι τα εξής:

  • μερικά καθαρισμένα φύλλα από λάχανο
  • 1-2 καρότα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού

Με τις ποσότητες μπορούμε να παίξουμε, δηλαδή αν δεν μας αρέσει η ξινίλα του λεμονιού μπορούμε να βάλουμε χυμό από ένα λεμόνι, αλλιώς μπορούμε να βάλουμε και παραπάνω ή αν θέλουμε λιγότερες θερμίδες βάζουμε λίγο ελαιόλαδο για να βγει πιο light η σαλάτα.

Το λάχανο αρχικά το καθαρίζω, δηλαδή αφαιρώ μερικά από τα εξωτερικά του φύλλα, αφαιρώ και το κεντρικό κοτσάνι του και το πλένω. Βέβαια το πλύσιμο του λάχανου είναι μια κάπως μπερδεμένη υπόθεση.

Μόλις με το καλό έχουμε μερικά καθαρισμένα φύλλα λάχανου, αρχίζω να τα ψιλοκόβω. Για τον σκοπό αυτό βολεύει να έχουμε το φύλλο ελαφρώς τυλιγμένο σαν ρολό, αλλά μπορεί να αυτοσχεδιάσει ο καθένας όπως θέλει στο κόψιμο.

Λίγα φύλλα χρειάζονται για μια σαλάτα, γιατί άμα κόψουμε όλο το λάχανο θα βγει μια ποσότητα για πολλά άτομα (ή για λίγα άτομα που θα τρώνε για πολλές μέρες).

Μπορείς να δεις την διαδικασία και στο video

Τέλος πάντων, αφήνουμε το ψιλοκομμένο λάχανο στο μπολ που θα φιλοξενήσει την σαλάτα μας και στην συνέχεια ασχολούμαστε με το καρότο το οποίο το καθαρίζουμε και αυτό και μετά το περνάω από τον τρίφτη να το κάνει τρίμματα, τα οποία και αυτά με την σειρά τους παίρνουν την θέση που δικαιωματικά τους αξίζει μέσα στο μπολ της σαλάτας.

Κατόπιν τούτων, προσθέτω τον χυμό λεμονιού (ή λεμονιών για τους ξινόφιλους) και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά την λαχανοσαλάτα μας.

Καλό χειμώνα να έχουμε, με ωραίες σαλάτες στο τραπέζι μας 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *