Αφράτη ταραμοσαλάτα με πατάτα

φωτογραφία ταραμοσαλάτας με πατάτα
Ταραμοσαλάτα με πατάτα

Ταραμοσαλάτα είχα φτιάξει και σε ένα άλλο video. Συνήθως την κάνουν με ψωμί αλλά εγώ την είχα κάνει με φρυγανιά. Στην προκειμένη περίπτωση κάνω μια συνταγή αφράτης ταραμοσαλάτας με πατάτα η οποία δίνει ένα πιο βελούδινο αποτέλεσμα στην υφή.

Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι πολύ απλά και είναι τα εξής:

  • 1 κρεμμύδι
  • βρασμένη πατάτα (περίπου 250 γραμμάρια)
  • 100 γραμμάρια ταραμάς (λευκός)
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο (περίπου 50 ml) + λίγο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για την εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποιώ έναν πολυκόφτη (το αποκαλούμενο στην μαγειρική αργκό multi) αλλά με λίγη έξτρα προσπάθεια και υπομονή θα μπορούσε να γίνει και με πιο χειροποίητο τρόπο, δηλαδή δουλεύοντας τα υλικά τα υλικά στο χέρι χωρίς κάποιο τέτοιο μίξερ.

Οι πατάτες που χρησιμοποιώ σε αυτό το βίντεο είναι ήδη βρασμένες και καθαρισμένες και επίσης τις έχω αφήσει να κρυώσουν κιόλας, για να μπορέσω να τις χρησιμοποιήσω στην ταραμοσαλάτα. Αν δεν ξέρεις πως να βράζεις πατάτες, μπορείς να δεις το βίντεο που είχα κάνει για τις βραστές πατάτες.

δες το video με το βράσιμο της πατάτας

Ξεκινάω καθαρίζοντας το κρεμμύδι και το τοποθετώ στον πολυκόφτη να το αλέσει για μερικά δευτερόλεπτα. Συνεχίζω προσθέτοντας την μισή ποσότητα βρασμένης πατάτας στο multi να πολτοποιηθεί και αυτή.

Προσθέτω τον χυμό από τα λεμόνια και την υπόλοιπη μισή ποσότητα από τις βρασμένες πατάτες, βάζω και λίγο ελαιόλαδο και ενεργοποιώ πάλι τον πολυκόφτη να φέρει μερικές γυροβολιές να τα αναμείξει και αυτά στο μείγμα που ετοιμάζουμε.

Το βίντεο δημιουργίας της ταραμοσαλάτας

Ήρθε η ώρα να βάλουμε και τον λευκό ταραμά μέσα, να ενσωματωθεί και αυτός ανακατευόμενος με τα υπόλοιπα υλικά και κάπως έτσι φτάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα.

Βάζω την λευκή ταραμοσαλάτα σε ένα φαγητοδοχείο και την τοποθετώ στο ψυγείο για λίγη ώρα, να δέσουν οι γεύσεις των υλικών και μετά προχωράω στο σερβίρισμα.

Στο πιάτο που σερβίρουμε, καμιά φορά για την τσαχπινιά προσθέτω από πάνω και λίγο ελαιόλαδο, δίνοντας έτσι και μερικές επιπλέον θερμίδες στην συνταγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *