Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο με πιπεριές και πλιγούρι

φωτογραφία του φαγητού
το φαγητό λίγο πριν το σερβίρω

Άλλη μια εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο σπιτικό φαγάκι με πρωταγωνιστές τον συνήθη ύποπτο της κουζίνας μας (το πλιγούρι) και ένα φιλέτο από το κρέας μιας σκοτωμένης κότας. Μαζί τους, σπέσιαλ γκεστ μια μικρή παρέα από πιπεριές που έτυχε να βρίσκονται εκεί γύρω.

Αναλυτικότερα τα υλικά της συνταγής (για δύο μερίδες) έχουν ως εξής:

  • 500 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 2-3 πιπεριές
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι (προαιρετικά)
  • λίγο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • νερό περίπου 4 φλιτζάνια

Βάζω στην κατσαρόλα το κρέας του κοτόπουλου μαζί με το νερό και το αφήνω να βράσει για μερικά λεπτά μέχρι να ψηθεί το φιλέτο.

Τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του νερού καθώς βράζει το κοτόπουλο τον απομακρύνω με ένα κουτάλι (ή μια τρυπητή κουτάλα), το γνωστό ξάφρισμα που λέμε.

Δες το βίντεο με την διαδικασία της συνταγής

Μόλις ψηθεί το κρέας της κότας, βάζω στην κατσαρόλα τις πιπεριές τις οποίες τις έχω καθαρίσει και τις έχω κόψει σε κομμάτια, το πλιγούρι και το αλάτι (καθώς και το πιπέρι αν θέλω να βάλω και από αυτό) και τα ανακατεύω πολύ καλά.

Από πιπεριές μπορούμε να βάλουμε ότι προτιμάμε, είτε κέρατο είτε τις άλλες που είναι για γέμισμα, είτε πράσινες είτε κόκκινες ή και συνδυασμό. Πάντως καυτερές εγώ δεν βάζω.

Στην συνέχεια τα αφήνω να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά προσέχοντας που και που να ανακατεύω το φαγητό να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.

Καθώς περνάν τα λεπτά το πλιγούρι μαλακώνει απορροφώντας το νερό και έτσι το νερό λιγοστεύει μέσα στην κατσαρόλα, οπότε αυξάνεται και ο κίνδυνος να κολλήσει το φαγητό αν ξεχαστούμε και δεν το ανακατέψουμε.

Πριν τελειώσει το νερό (βλέπε βίντεο), κλείνω το μάτι της κουζίνας και αφήνω το φαγητό να ξεκουραστεί και να απορροφηθεί το υπόλοιπο νερό.

Μετά μπορούμε να σερβίρουμε το φαγητό και εκεί συχνά προσθέτω και λίγο ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *