Δοκιμή sushi

Αποφάσισα να δοκιμάσω σούσι για πρώτη φορά. Ο κατάλογος είχε αρκετά διαφορετικά είδη sushi, εγώ χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από το θέμα διάλεξα δύο είδη με βάση την περιγραφή τους και… ιδού το αποτέλεσμα!

Η παραγγελία μας ήρθε σε αυτό το πακέτο. Τα ξυλάκια δεν ξέρω να τα χρησιμοποιώ, οπότε τα άφησα στην άκρη. Το ένα είδος σούσι που επιλέξαμε είναι maki sushi με στικ καβουριού και το άλλο είναι σούσι με σολομό και αγγούρι.

Επίσης μας έφεραν και ένα μικρό μπουκαλάκι το οποίο είχε ένα υγρό μέσα.

Καταρχήν δοκίμασα το maki sushi… δεν μου φάνηκε να έχει κάποια ιδιαίτερη γεύση οπότε σκέφτηκα να του ρίξω λίγο από το υγρό που είχε το μπουκαλάκι, μήπως έτσι ενισχυθεί η γεύση του.

Όντως έτσι απέκτησε κάπως πιο έντονη γεύση, έγινε πιο αλμυρό και απ’ ότι διαβάζω εδώ στο ιντερνέτ λογικά αυτό το υγρό πρέπει να είναι σόγια σος (soy sauce).

Στην συνέχεια δοκίμασα το sushi με τον σολομό, το οποίο είχε και σπόρους σησαμιού. Αυτό είχε πιο έντονη γεύση σε σχέση με το άλλο. Δοκίμασα να προσθέσω και σ’ αυτό σόγια σος για να δω τον συνδυασμό τους.

Μετά παρατήρησα ότι στην μέση του πακέτου υπήρχε κάτι πράσινο, που δεν το είχα προσέξει στην αρχή. Υπέθεσα ότι μπορεί να πρόκειται για αβοκάντο αλλά τελικά είναι άλλο πράγμα.

Διαβάζω και πάλι στο ιντερνέτ ότι αυτό λέγεται γουασάμπι (wasabi). Ευτυχώς όταν το δοκίμασα πήρα πολύ λίγο με το πιρούνι, γιατί η γεύση του είναι πολύ… ιδιαίτερη!

Κάπως έτσι ήταν η πρώτη δοκιμή μου να φάω sushi. Μου άρεσε σαν εμπειρία αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν οι γεύσεις που δοκίμασα.

Πιστεύω έπρεπε να διαβάσω μερικά πράγματα για το σούσι για να είμαι πιο προετοιμασμένος στο τι θα πρέπει να περιμένω και πως να το διαχειριστώ.

Για παράδειγμα διαβάζω τώρα εκ των υστέρων ότι συνήθως το γουασάμπι το ανακατεύουν με την σόγια σος και βουτάνε το σούσι σε αυτό το μείγμα. Αν το ήξερα θα το δοκίμαζα και αυτό.

Οπότε επιφυλάσσομαι να δοκιμάσω και πάλι και να σας πω επιπλέον εντυπώσεις.

Αν έχετε χρήσιμες πληροφορίες για το σούσι ή κάποια πρόταση τι να δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα παραγγείλω σούσι, αφήστε μου ένα σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *