Μονοήμερη εκδρομή στην Αίγινα

γλάρος

Άλλο ένα travel vlog, αυτή την φορά το θέμα μας είναι η Αίγινα, στην οποία πήγαμε πρόσφατα μια μονοήμερη εκδρομή.

Μετά από λίγη σκέψη, δεν πήραμε μαζί μας το αυτοκίνητο σε αυτό το ταξίδι, πρώτον γιατί η Αίγινα είναι νησί και το αμάξι μας δεν μπορεί να κινηθεί μέσα στην θάλασσα, δεύτερον γιατί είδα ότι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ μάλλον θα μας βόλευαν για τις μετακινήσεις που θέλαμε να κάνουμε.

Όντως τα λεωφορεία μας βόλεψαν, αλλά σίγουρα θα ήμασταν πιο άνετα αν είχαμε δικό μας αυτοκίνητο. Δηλαδή αν ήταν να πάμε για περισσότερες μέρες, μάλλον θα παίρναμε και το αυτοκίνητο με το ferry boat, για να μπορούμε να εξερευνήσουμε πιο εύκολα το νησί.

Η διαδρομή Πειραιάς – Αίγινα με το πλοίο ήταν ευχάριστη μπορώ να πω, είχαμε και ένα show με τάισμα γλάρων εν κινήσει και φτάσαμε χωρίς να βαρεθούμε.

Δύο από τα βασικά αξιοθέατα του νησιού είναι το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και ο Ναός της Αφαίας, τα οποία και τα δύο είναι ενδιάμεσα στην διαδρομή από την πόλη της Αίγινας μέχρι το χωριό της Αγίας Μαρίνας.

Οπότε σε αυτόν τον άξονα κινηθήκαμε και στην επιστροφή καθίσαμε για μερικές ώρες στην πόλη να δούμε κι εκεί κάποια αξιοθέατα.

Περάσαμε μια βόλτα από την περιοχή που βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του ναού του Απόλλωνα και η περίφημη Κολώνα, είδαμε τον Πύργο του Μάρκελλου και γενικά εξερευνήσαμε όσο προλάβαμε την περιοχή κοντά στο λιμάνι.

Έχει αρκετά ακόμη μέρη το νησί που δεν προλάβαμε να πάμε, αλλά ήδη και αυτά που επισκεφτήκαμε πιστεύω είναι υπέρ-αρκετά για μία ημερήσια εκδρομή.

Ίσως κάποια άλλη στιγμή που θα ξαναπάμε στην Αίγινα να δούμε και άλλα μέρη, όπως π.χ. η Πέρδικα και το νησάκι Μονή, που θα ήθελα να τα επισκεφτώ και αυτά μελλοντικά αν βολέψει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *