Παλιά κινητά τηλέφωνα

Έφτιαξα ένα βιντεάκι να σας δείξω μερικά από τα παλιά κινητά τηλέφωνα που πέρασαν από τα χέρια μου.

Όπως το υπολόγισα, κοιτάζοντας τις συσκευές, μέχρι τώρα αλλάζω κινητό κάθε 3-4 χρόνια. Δηλαδή δεν έχω μεγάλη ποικιλία συσκευών αλλά νομίζω είναι αρκετά αντιπροσωπευτικά παραδείγματα της εξέλιξης των κινητών τηλεφώνων.

Τα τηλέφωνα που θα δείτε στο video είναι τα εξής:

  • Nokia 5110
  • Sony Ericsson T300
  • Sony Ericsson W910i
  • Sony Ericsson XPERIA mini pro

Μετά το ιστορικό Nokia 5110, είχα ένα σερί με τα Sony Ericsson, δεν θυμάμαι να το είχα επιδιώξει αυτό, αλλά μάλλον θα έτυχε. Τώρα πάντως “έσπασε” αυτή η σειρά και έχω ένα Samsung 🙂

Το Nokia 5110 ήταν το πρώτο κινητό που πήρα. Είχε ένα αρκετά απλό γραφικό περιβάλλον στο μενού του, το οποίο περιελάμβανε και το δημοφιλές παιχνίδι… φιδάκι 🙂

Το Sony Ericsson T300 είχε έγχρωμη οθόνη και είχε επίσης και δυνατότητα σύνδεσης με υπέρυθρες (IR) κάτι αρκετά χρήσιμο πριν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το Bluetooth.

Το Sony Ericsson W910i με είχε βολέψει αρκετά γιατί μπορούσα με αυτό να ακούω και μουσική και επίσης ήταν το πρώτο τηλέφωνο που είχα με κάμερα, αν και ήταν μόνο 2 Megapixel.

Το Sony Ericsson XPERIA mini pro ήταν το πρώτο smartphone που πήρα, με οθόνη αφής, το εντυπωσιακό πληκτρολόγιο που άνοιγε και έκλεινε και έτρεχε λειτουργικό Android 2 κόμμα κάτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *