Το ημερολόγιο του ποδηλάτου

Από το περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησα ένα πρόγραμμα με βόλτες με το ποδήλατο, βάζοντας σκοπό να κάνω σχεδόν καθημερινά ποδήλατο.

Έκανα βέβαια και πριν βόλτες, αλλά όποτε τύχαινε, χωρίς να το επιδιώκω καθημερινά. Ειδικά τα τελευταία χρόνια τον χειμώνα, δεν έκανα σχεδόν καθόλου.

ημερολόγιο ποδηλάτου

Οπότε από τον Οκτώβρη αποφάσισα να το βάλω όσο μπορώ στο καθημερινό πρόγραμμα, εκτός βέβαια αν δεν βολεύει ή δεν το επιτρέπει ο καιρός.

Έτσι, από τότε μέχρι σήμερα, έγραψα αρκετά χιλιόμετρα τα οποία και κατέγραψα με μια εφαρμογή στο κινητό.

Μιας που είχα λοιπόν τα νούμερα, σκέφτηκα να τα βάλω φτιάξω μερικές απλές γραφικές παραστάσεις για να τα βλέπω πιο παραστατικά.

Σε αυτό το βίντεο λοιπόν σας δείχνω αυτά τα νούμερα, κάνοντας και μια περιληπτική περιγραφή για το πως κύλησαν αυτοί οι πέντε μήνες μέχρι σήμερα.

Γενικά, ξεκίνησα αρκετά δυναμικά τον πρώτο μήνα. Τους δύο επόμενους μήνες άρχισα σταδιακά να ρίχνω τους ρυθμούς και τον χρόνο που έκανα τις βόλτες, οπότε έβγαζα και λιγότερα χιλιόμετρα.

Αρχές Δεκέμβρη άρχισα να προβληματίζομαι αν το χειμώνα θα μπορέσω να συνεχίσω τις βόλτες, από πλευράς κρύου. Τελικά πήρα κάποια πιο κατάλληλα ρούχα και μέχρι σήμερα ήταν λίγες οι μέρες που είχε πολύ κρύο.

Όμως στο τέλος του Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκε ένας τραυματισμός, οπότε τον Ιανουάριο, αποφάσισα να σταματήσω για μερικές μέρες, μέχρι να μου περάσει. Χρειάστηκε να διακόψω για 18 μέρες.

Τώρα τον Φεβρουάριο, άρχισε μια ανάκαμψη, βέβαια είχε κάποιες μέρες με βροχές που δεν μπόρεσα να κάνω βόλτα, αλλά φαίνεται να αρχίζει μια αυξητική τάση.

Ελπίζω να υπάρξει μια αύξηση στα χιλιόμετρα τους επόμενους μήνες, και θα είμαι ευχαριστημένος αν φτάσω πάλι στο επίπεδο του Οκτωβρίου, δηλαδή περίπου 500 χλμ ανά μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *