Τηγανιά χοιρινή λεμονάτη

χοιρινή τηγανιά λεμονάτη

Σε αυτό το βίντεο θα σας δείξω πως φτιάχνω μια τηγανιά με χοιρινό κρέας. Για να κάνω την τηγανιά θα χρειαστώ… ένα τηγάνι, βολεύει να υπάρχει ένα βαθύ τηγάνι, εγώ στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιώ ένα γουοκ.

Μπορούμε να το μαγειρέψουμε και σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, απλά τότε δεν θα είναι τηγανιά, θα είναι κατσαρολιά, αλλά στην γεύση δεν θα έχει ιδιαίτερη διαφορά.

Βάζω λοιπόν το κρέας στο τηγάνι, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και το ανακατεύω καλά, να πασαλειφτούν καλά όλα τα κομμάτια με το λάδι.

Ξεκινάω το ψήσιμο και αυτό που προσέχω εδώ είναι το να ψηθούν όλα τα κομμάτια από όλες τις πλευρές. Δηλαδή τα ανακατεύω, τα αναποδογυρίζω και γενικά φροντίζω να ψηθεί καλά το κρέας. Καθώς ψήνεται αλλάζει χρώμα, οπότε φαίνεται εύκολα αν κάποιο κομμάτι δεν έχει ψηθεί σε κάποιο σημείο.

Καθώς ψήνεται το κρέας αρχίζει να βγάζει υγρά, οπότε ουσιαστικά από κάποια στιγμή και ύστερα αρχίζει να βράζει στο ζουμί του. Σε αυτή την φάση προσθέτω αλατοπίπερο και το ανακατεύω.

Όταν ψηθεί το κρέας, προσθέτω χυμό λεμονιού για να κάνω την τηγανιά λεμονάτη. Ίσως ορισμένοι έχουν ένσταση εδώ, ότι δηλαδή το λεμόνι θα σκληραίνει το κρέας, οπότε μπορούμε και να το παραλείψουμε αυτό το σημείο και να αφήσουμε τον χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα.

Ανακατεύω λίγο ακόμα το κρέας και σβήνω το μάτι της κουζίνας. Το αφήνω 2-3 λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρω την τηγανιά.

Στο σερβίρισμα, επειδή εμένα μου αρέσει το λεμόνι, παρόλο που έβαλα και πριν, θα βάλω και τώρα στο πιάτο λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού. Επίσης, θα προσθέσω και λίγη ρίγανη και είμαστε έτοιμοι για μαμ!

Αυτά για σήμερα, τα λέμε στο επόμενο βίντεο.

2 σκέψεις σχετικά με το “Τηγανιά χοιρινή λεμονάτη”

  1. Do you know what in Greece is called ‘κρiθαρακι’ ?
    I am searching every where but the only thing I found it is related to ‘orzo’ with some excemptions – to cook it not as muddy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *