25ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

25ος ποδηλατικός γύρος Αθήνας

Πήγα χθες στον 25ο ποδηλατικό γύρο της Αθήνας, ο οποίος περιελάμβανε μια διαδρομή 13 χλμ στο κέντρο της Αθήνας, με αφετηρία και τερματισμό στην πλατεία Συντάγματος.

Η διαδρομή είχε κάποιες αλλαγές σε σχέση με πέρσι, όπως για παράδειγμα στο πρώτο κομμάτι που είδα ότι είχε λιγότερη ανηφόρα, δηλαδή από το Παναθηναϊκό στάδιο ανεβήκαμε μέχρι το Χίλτον, ενώ πέρσι ανεβήκαμε μέχρι την λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Γενικά ήταν εύκολη διαδρομή, για μικρούς και μεγάλους.

Εμένα αυτό που προβλημάτιζε είναι ότι την προηγούμενη μέρα άλλαξα και τις δύο σαμπρέλες στο ποδήλατο και δεν βρήκα ούτε στο ένα λάστιχο ούτε στο άλλο λάστιχο να έχει μείνει το αιχμηρό αντικείμενο που προκάλεσε το φούιτ.

Το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι είτε δεν έμεινε στο λάστιχο, είτε έμεινε αλλά δεν μπόρεσα να το βρω. Αυτή η δεύτερη περίπτωση είναι που με προβλημάτιζε, γιατί αν έμεινε στο λάστιχο θα μου τρυπήσει και την καινούργια σαμπρέλα.

Τώρα ίσως αναρωτιέσαι πως βρέθηκα με δύο τρύπιες σαμπρέλες ταυτόχρονα…

Η πίσω σαμπρέλα είχε τρυπήσει πριν μερικές μέρες αλλά έχανε λίγο αέρα, οπότε λόγω έλλειψης χρόνου για την επισκευή της (και μιας και δεν έκανα μακρινές βόλτες), βρήκα ως προσωρινή λύση να συμπληρώνω κάθε μια-δυο μέρες τον αέρα που έλειπε.

Η μπροστά σαμπρέλα όμως τρύπησε προχθές μπαμ και κάτω και αναγκάστηκα να γυρίσω στο σπίτι με τα πόδια, οπότε ήταν πλέον επιτακτική η ανάγκη της επισκευής και έτσι έκατσα και τις έφτιαξα και τις δύο.

Τέλος πάντων, τα πράγματα/ρόδες κύλησαν ομαλά κατά την διάρκεια του ποδηλατικού γύρου της Αθήνας και δεν έμεινα στον δρόμο. Καλού-κακού είχα πάντως μαζί μου ένα σπρέι επιδιόρθωσης ελαστικών.

Φέτος πήγα αρκετά χαλαρά σε όλη την διαδρομή και χρειάστηκα λιγότερο από μία ώρα για να φτάσω στον τερματισμό, όπου πήραμε εκεί και κάτι δωράκια από τους χορηγούς.

Αν θέλεις να δεις αναλυτικά την διαδρομή, μπορείς να την δεις στον παρακάτω χάρτη, όπως την κατέγραψα με ένα προγραμματάκι στο κινητό τηλέφωνο, απλά ξέχασα να ξεκινήσω την εγγραφή την ώρα της εκκίνησης και έτσι άρχισε να γράφει περίπου μετά από 1 χλμ που το θυμήθηκα.

Δεν έλλειπαν και κάποια παρατράγουδα, δηλαδή από την μια ορισμένοι μη-ποδηλατες (οδηγοί, πεζοί) διαμαρτύρονταν στις διασταυρώσεις που ήταν κλειστοί οι δρόμοι, από την άλλη ορισμένοι ποδηλάτες διαμαρτύρονταν σε ορισμένα σημεία για την μη καλή οργάνωση της διαδρομής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *