Επεξεργασία βίντεο με ένα δωρεάν πρόγραμμα

Αρκετός κόσμος ανεβάζει βίντεο στο ίντερνετ και ίσως ακόμη περισσότερος ενδιαφέρεται να μάθει πως μπορεί να ξεκινήσει να το κάνει.

επεξεργασία βίντεο

Για να ανεβάσουμε ένα βίντεο στο YouTube, μπορούμε απλά να κάνουμε upload το αρχείο που έγραψε η κάμερα ή το κινητό μας, χωρίς να το κάνουμε κάποια επεξεργασία, αλλά συνήθως χρειάζεται να γίνει μια έστω απλή επεξεργασία για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Άλλες φορές θέλουμε να κόψουμε κάποια κομμάτια από ένα βίντεο, άλλες φορές θέλουμε να ενώσουμε 2-3 ή και περισσότερα βιντεάκια, άλλες φορές μπορεί να θέλουμε να βάλουμε μουσική σε ένα video. Συνήθως, θέλουμε να τα κάνουμε όλα αυτά 🙂

Για να γίνουν αυτά, χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο, και σε αυτό το είδος προγραμμάτων υπάρχει ποικιλία. Υπάρχουν κάποια που είναι πολύ απλά, υπάρχουν και κάποια που είναι πιο πολύπλοκα.

Τα απλά, μπορεί να είναι εύκολα, αλλά δεν έχουν πολλές δυνατότητες. Τα περίπλοκα έχουν πολλές δυνατότητες αλλά μπορεί είναι πιο δύσκολα στην εκμάθηση και για ένα ερασιτεχνικό βίντεο πολύ πιθανόν να μην τις χρειαζόμαστε όλες αυτές τις δυνατότητες.

Οπότε εγώ διάλεξα να σας δείξω κάτι ενδιάμεσο, δηλαδή ένα πρόγραμμα επεξεργασίας video το οποίο είναι αρκετά απλό στην χρήση αλλά έχει και κάτι παραπάνω από τα πολύ απλά προγραμματάκια.

Το «OpenShot – Video Editor» είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα (open source), το οποίο μπορείτε να το βρείτε εδώ: openshot.org, για να το κατεβάσετε στο υπολογιστή σας.

Εγώ για τα δικά μου βίντεο χρησιμοποιώ το Kdelive, αλλά διάλεξα να σας δείξω το OpenShot γιατί πιστεύω είναι πιο προσιτό για εντελώς αρχάριους.

Στην επεξεργασία λοιπόν, το πιο βασικό είναι να μπορείς να κόβεις τα βίντεο σε κομμάτια και να τα βάζεις στην σειρά που θέλεις. Αυτό προσπάθησα να σας δείξω στο «τουτόριαλ» που έφτιαξα, για να πάρετε μια ιδέα πως γίνεται το μοντάζ.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις το αποτέλεσμα και όσο πιο πολύ ασχοληθείς με ένα βίντεο τόσο πιο πολύ ψιλοδουλειά μπορείς να κάνεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *