Κανταλούπε! Το πορτοκαλί πεπόνι

Το έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπώ (τζάμπα είναι), ότι μου αρέσει να δοκιμάζω νέες γεύσεις και αν ψάξεις στο blog και και στο κανάλι μου στο YouTube θα βρεις διάφορες δοκιμές που έχω κάνει κατά καιρούς, όπως για παράδειγμα οι μπλε πατάτες.

κανταλούπε
το κανταλούπε, μόλις το έκοψα στην μέση

Αυτή την φορά δοκιμάζω αυτό το πορτοκαλί πεπόνι που βλέπεις στην φωτογραφία, το οποίο ονομάζετε κανταλούπε!

Όλο το ξεχνάω αυτό το όνομα, μου το είπαν στον πάγκο της λαϊκής αγοράς που το εντόπισα καμιά δεκαριά φορές και πάλι δεν μπόρεσα να το θυμηθώ. Μια το λέω Γκαλαπάγκος, μια το λέω Γουαδελούπη και ακόμα και τώρα που το έχω πει αρκετές φορές σωστά, ακόμα χρειάζεται να το ξανα-τσεκάρω για να δω πως λέγεται.

Το πήρα σπίτι, το καθάρισα και τώρα που γράφω τούτες τις γραμμές, το περιμένω να κρυώσει λίγο στο ψυγείο. Δοκίμασα ήδη βέβαια και έχω να πω ότι είναι πολύ γλυκό, ωραίο πράμα.

Στο χρώμα μοιάζει με κολοκύθα όπως βλέπεις και απ’ ότι διαβάζω και στην Βικιπαίδεια, η πεπονιά είναι συγγενικό φυτό με την κολοκυθιά.

Ωραία ανακάλυψη, δοκιμάζοντας βρίσκω ενδιαφέροντα πράγματα και πέρα από την ωραία γεύση του διαβάζω και σε κάποια άρθρα που κυκλοφορούν ότι έχει και αρκετή θρεπτική αξία σαν φρούτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *