Σούπα με ζωμό κότας, ρύζι και κάρυ

Έφτιαξα πρόσφατα μια εύκολη σούπα, στην οποία χρησιμοποίησα ζωμό κότας. Για να φτιάξω τον ζωμό της κότας, απλά έβρασα τα κομμάτια από το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό, μέχρι να ψηθεί το κρέας, δηλαδή περίπου μία ώρα.

Μετά πέρασα τον ζωμό μέσα από μια λεπτή σήτα, για να είμαι σίγουρος ότι δεν έχει κάποιο κόκκαλο ή κάποιο άλλο στερεό αντικείμενο και έβαλα τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα.

Ήταν περίπου τρία λίτρα ο ζωμός οπότε έβαλα περίπου ενάμιση φλιτζάνι ρύζι. Στις σούπες συνήθως χρησιμοποιώ ρύζι γλασέ, αλλά καμιά φορά τυχαίνει να βάλω ρύζι καρολίνα.

Η αναλογία του ζωμού με το ρύζι εξαρτάται από το πόσο πηχτή ή αραιή την θέλουμε την σούπα, αν την θέλουμε αραιή, μπορούμε να βάλουμε λιγότερο ρύζι.

Εκτός από το ρύζι, βάζω στην κατσαρόλα και αλατοπίπερο και τα αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά. Όση ώρα βράζει το ρύζι, το ανακατεύω που και που για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι, σερβίρω την σούπα και… εμένα μου αρέσει να προσθέτω λίγο (ή και πολύ) επιπλέον πιπέρι.

Και μια έμπνευση της τελευταίας στιγμής… θα προσθέσω και λίγο κάρυ. Γενικά, μου αρέσει το κάρυ, ταιριάζει με την κότα αλλά και με το ρύζι, οπότε βγήκε πολύ νόστιμο.

Αν το είχα σκεφτεί νωρίτερα θα έβαζα το κάρυ στην κατσαρόλα την ώρα που έβραζε το ρύζι, αλλά και στο σερβίρισμα που το έβαλα δεν ήταν αργά… έδωσε μαι μια έξτρα γεύση στην σούπα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *