Εύκολη ζύμη για πίτσα (χωρίς μαγιά)

πίτσα

Είχα ανεβάσει άλλο ένα βίντεο με μια ζύμη πίτσας που φτιάχνω, αυτή την φορά σκέφτηκα να σας δείξω άλλη μια περίπτωση ζύμης για πίτσα στην οποία χρησιμοποιώ λιγότερα υλικά και γενικά είναι πιο εύκολη.

Κάποια στιγμή δεν είχα απλό αλεύρι για να κάνω την άλλη ζύμη στην οποία χρησιμοποιώ μαγιά, αλλά είχα στο ντουλάπι αλεύρι από αυτό που φουσκώνει μόνο του, την λεγόμενη φαρίνα, δηλαδή αυτό που είναι συνήθως σε κόκκινη συσκευασία.

Σκέφτηκα λοιπόν να δοκιμάσω να κάνω ένα ζυμάρι με αυτό και βγήκε αρκετά καλό, οπότε από τότε το έχω κάνει και άλλες φορές. Είναι πιο γρήγορη διαδικασία από την άλλη συνταγή, οπότε αν βιαζόμαστε το προτιμάμε 🙂

Τα υλικά της ζύμης (για μία πίτσα) είναι τα εξής:

  • 300 γραμμάτια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο ελαιόλαδο (π.χ. 4-5 κουταλιές της σούπας)
  • περίπου μισό ποτήρι νερό

Όπως βλέπετε είναι χωρίς μαγιά η συνταγή και γενικά έχει λίγα υλικά για την ζύμη, μόνο τρία και χωρίς κούκο.

Για να την ετοιμάσω απλά ανακατεύω τα υλικά και τα ζυμώνω ελαφρά. Καλό είναι το νερό να μπαίνει λίγο-λίγο για να δούμε πόσο θα “πάρει”, αλλά και να πέσει λίγο παραπάνω… μπορούμε να το διορθώσουμε προσθέτοντας λίγο επιπλέον αλεύρι.

Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο, προχωράω κατευθείαν στο επόμενο βήμα, δηλαδή το απλώνω στο ταψί στο οποίο έχω στρώσει μια λαδόκολλα.

Τα υπόλοιπα υλικά:

  • στην πίτσα πάνω βάζει ο καθένας ότι υλικά του αρέσει
  • οπότε έβαλα κι εγώ μερικά τέτοια

Βάζω επάνω στην ζύμη λίγο χυμό ντομάτας και τοποθετώ το ταψί στον φούρνο τον οποίο έχω προθερμάνει στους 180°C. Το αφήνω μέσα 10 λεπτά και στην συνέχεια το βγάζω και τοποθετώ στην πίτσα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή μανιτάρια και τυριά στην προκειμένη περίπτωση.

Βάζω και πάλι το ταψί στο φούρνο (αντιστάσεις πάνω/κάτω, χωρίς αέρα) στους 180°C για ένα δεκάλεπτο ακόμη και μετά το βγάζω να κρυώσει για να την κόψω και να την σερβίρω.

Με λίγα λόγια η διαδικασία ψησίματος είναι όπως και στην άλλη συνταγή πίτσας που είχα γράψει, εδώ απλά αλλάζει ο τρόπος δημιουργίας της ζύμης.

Αυτά, ας μην μακρηγορήσω και άλλο!

Μια σκέψη στο “Εύκολη ζύμη για πίτσα (χωρίς μαγιά)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *